Jablonecký voříšek 2014 (4.10.2014)

09.10.2014 22:58

Šestnáctého ročníku Jabloneckého voříška se v sobotu 4.října 2014 zúčastnilo 23 psích soutěžících.

  Slunečné sobotní odpoledne 4.října 2014, právě na Světový den... zvířat přineslo již 16.ročník oblíbené soutěže Jablonecký voříšek. V Tyršově parku v Jablonci nad Nisou se sešlo 23 zvířecích soutěžících a desítky diváků. Prezenci a čekání na začátek zpříjemnila svými písničkami skupina Jukebox. Výkony pejsků hodnotila porota, v níž usedli například známá advokátka a milovnice zvířat Klára Long Slámová, primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl, dvorní útulkový veterinář Jaromír Baudyš, sponzoři, zástupci Jabloneckého deníku a Ligy na ochranu zvířat ČR.

Spousta soutěžících pocházela přímo z útulku Dášenka, jeden z útulku Bouchalka nedaleko Kladna. Na všech zvířatech byla vidět obrovská láska a péče, kterou jim jejich páníčci věnují. Nejmladší psí účastnicí byla čtyřměsíční fenka Fray, kategorii seniorů vévodila patnáctiletá Sheila. Moderátorka Dagmar Kubištová dala každému majiteli zvířete možnost, aby svého čtyřnohého kamaráda představil a předvedl, co umí. A bylo se opravdu na co dívat, od ukázek poslušnosti přes panáčkování, válení sudů, probíhání tunelem až po vyhledávání pamlsků v krabičkách. Svoje umění předvedly ale i dvě malé lidské soutěžící, dvouleté sestry Valerie a Klaudie. Výborně prolézaly tunelem a přelézaly přes svého zvířecího kamaráda ve slušivých oblečcích.Velikou radost nám udělala soutěžící,která přijela z Karlových Varů a předvedla neuvěřitelné psí kousky.Její fenky Bella a Wendy plnily úkoly na jedničku. Třetí fenka Aida,kterou si paní adoptovala právě z lučanského útulku Dášenka před měsícem, také něco málo předvedla. I za tak krátkou dobu se Aidička naučila poslušnosti.Je také moc šikovná :-) Vystoupení fenky Wendy natáčela TV Nova a odvysílala reportáž o šikovné psí slečně jako závěrečnou tečku televizních novin.

Podporu lučanskému útulku Dášenka vyjádřila také jablonecká organizace TOP 09, která na místě předala vedoucí útulku Dagmar Kubištové symbolický šek na 5.000,-- Kč za ušetřené peníze z volební kampaně.

Děkujeme všem lidským a zvířecím účastníkům, všem sponzorům a podporovatelům celé akce a doufáme, že nám zachováte přízeň i při příštím ročníku.
WWW.LOZCR.CZ

Seznam sponzorů voříškiády 2014

Jablonecký deník,skupina Jukebox,zvukař Jarda Rous, magistrát Jbc,FotoMK Martin Kubišta,ČČK OS Jbc,Šenýr s.r.o.,MVDr.Baudyš,Chovatelské potřeby Pavienská v Albertu,Chovatelské potřeby ZOO Sauda ul. Komenského ,Powerprint Liberec,TOP O9,kompl.péče o srst salon Denisa,Judr,Klára Long Slámová.

Fotografie zde:

https://www.lozcr.cz/aktuality-podle-druhu-zvirat/sestnacteho-rocniku-jabloneckeho-voriska-se-v-sobotu-4rijna-2014-zucastnilo-23-psich-soutezicich.html


https://www.facebook.com/groups/244350582710/


                                                                                                                                              

Pozvánka na Jabloneckého voříška 2014

Foto:www.fotomk.cz